17 juni 2013

Coompanion och Urgent på SVT

Vid invigningen av sin nya butik i Hertsön berättade Amad Al-hakim, en av deltagarna av vår projekt Urgent – Ungt Entreprenörskap, till Nordnytt sin historia och sin väg till att starta upp ett eget företag. Han kom från Irak till Luleå för fem och ett halvt år sedan. Och här har 22-åringen hunnit med en hel del.

Skärmavbild 2013-06-17 kl. 08.51.51

-Om man har möjlighet så varför inte om man har en bra idé. Det viktigaste är att man vill starta företag. Sen behöver många av oss invandrare hjälp med att veta hur man ska fylla i alla blanketter och sådant i Sverige, säger Ahmad Al-hakim.

Han tycker att den hjälphan har fått kring de rent praktiska detaljerna i att vara företagare har varit värdefulla.

-Vi tror många bär på en inre dröm om att göra någonting, till exempel starta eget företag. Men kommer man från ett annat land så vet man inte exakt hur man ska göra det i Sverige. Så vi ger dem verktygen att klara av det, säger Roine Karlsson.

Läs hela artikeln här eller klicka på bilden för att se video.

 

 

Dela