5 december 2013

Edek tog hem innovationschecken!

2246662_520_311

Edeforsbygdens Ekonomisk förening, Edefors Biogenerator är en av tio innovativa företagsidéer som har tilldelats en innovationscheck om 100 000 kronor av Coompanion.

EDEK ska undersöka förutsättningarna för framställande av biogas med hjälp av torrötning i minianläggning. Deras idé är att konvertera en mycket gammal kunskap och teknik till en modern industriprodukt.

 

Detta är tredje omgången innovationscheckar som Coompanion delar ut till företag med innovativa idéer.

Coompanion vill verka för ett företagande där samarbete och engagemang är drivet för ekonomisk, social och hållbar tillväxt. Vi är en av tre nationella aktörer som distribuerar VINNOVA:s innovationscheckar under 2013. Satsningen är ett led i arbetet med att förbättra innovationsklimatet i Sverige och ge företag med tillväxtpotential möjlighet att vässa sin innovationsförmåga. Det kan handla om nya produkter, tjänster, affärsmodeller, processer, nya organisatoriska lösningar och partnerskap.

Kriterier för att kunna söka och kanske få en innovationscheck från Coompanion är att företaget ska ha minst tre anställda, ha bedrivit verksamhet i minst ett år, ha försäljningsintäkter och vara registrerat i Sverige. Alla företagsformer har varit välkomna, men företag som är kooperativa och vill samverka har prioriterats.

Gå in i deras websida för att läsa om dem: edeforsbygden.se

Dela