13 mars 2014

Stiftelsen SKAPA vill uppmuntra idérika människor

skapa_2014Uppfinningar som kan utvecklas till innovationer är nyckeln till Sveriges välstånd. Vi bär på en stolt uppfinnartradition alltsedan Alfred Nobels dagar. Stiftelsen SKAPA vill uppmuntra idérika människor genom att dela ut Sveriges största innovationspris – SKAPA-stipendierna: Utvecklingsstipendium och Framtidens Innovatör.

SKAPA Utvecklingsstipendium
SKAPA Utvecklingsstipendium är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan utveckla sina uppfinningar till produkter och tjänster på marknaden. Förutom det nationella stipendiet på 500 000 kronor som får fördelas på maximalt tre pristagare får de 24 länsfinalisterna vardera 10 000 kronor samt diplom.

SKAPA Framtidens Innovatör

Syftet med SKAPA Framtidens Innovatör är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer. Alla födda mellan 1984 och 1995 har nu chansen att vara med och tävla om 150 000 kronor (tre nationella vinnare får 75 000, 50 000 respektive 25 000 kronor) de 24 länsfinalisterna får vardera 5 000 kronor samt diplom. VINNOVA står bakom SKAPA Framtidens Innovatör.

Ansökan görs senast 7 april 2014

Gemensamma ansökningsformulär och mer information på www.stiftelsenskapa.se

Stor prisutdelning i oktober

Den 2 oktober 2014 presenteras länsvinnarna i en ärofylld prisutdelning av en celeber prisutdelare på mässan ”Eget Företag” i Stockholm. Där kommer länsvinnarna också att få chansen att göra en kort, publik, presentation (pitch) av sitt projekt som de då får bedömt av en kvalificerad panel.

De nationella vinnarna får sina pris under en stor Innovationsgala på Nalen senare på kvällen.

 

Gå till Ansökan »

 

För mer information, kontakta: 
Bo Hallgren, projektledare för SKAPA, 070-665 04 83, bo.hallgren@telia.com

Dela