5 juni 2015

Årets kooperativ i Västerbotten 2015

11403229_449740421870142_9190352492498307708_nPå Mötesplats Lycksele 2015 var det stolta, överväldigande och mycket glada kooperatörer som tog emot priset Årets Kooperativ 2015. Villa Veja Idé och Handelsgård är butiken som ger ungefär 120 hantverkare en möjlighet att sälja sina alster. Fyra av de fem medlemmarna/delägarna har varit med från starten för 16 år sedan.

Motiveringen lyder:

Villa Veja Idé och Handelsgård ek. för. betyder mycket för de personer som verkar inom de kreativa näringarna i Lycksele kommun med omnejd. Villa Veja är inte bara butiken som marknadsför kvalitativa hantverksprodukter utan den fungerar också som en dörröppnare till arbetslivet. Många är de som efter att ha behövt ta en paus från arbetslivet kunnat återvända till sitt ordinarie arbete efter anpassad anställning i företaget.

Genom den kooperativa ägandeformen skapar medlemmarna/delägarna ett starkt engagemang för företaget där känslan av samhörighet och ansvar växer sig starkare än på traditionella arbetsplatser. Allas arbetsuppgifter gör skillnad och bidrar till en meningsfull helhet. Villa Vejas 16-åriga historia med det kooperativa arbetssättet har gett framgång och det gör dem både till goda förebilder och till en viktig resurs i inlandet.

Priset
Årets Kooperativ får en prischeck på 5000kr och en affärsutvecklingsdag och blir länets nominering till Årets Kooperativ Sverige 2015, en utmärkelse som delas ut under Coompanion Sveriges höstmöte 2015.

 

Klicka här för att lyssna på den intressanta intervjun med Årets Kooperativ på Sveriges Radio.

Dela