11 mars 2016

Nominera till Årets Kooperativ 2016

illustration_arets_koopKänner du ett bra, spännande och häftigt kooperativ i Norrbotten och/eller Västerbotten som är värt en utmärkelse? Ta chansen och nominera det till Årets kooperativ 2016!

Coompanion Nord kommer att utse Årets kooperativ 2016 i Norrbotten respektive Västerbotten. Kooperativ kan nomineras av sig själva och av andra.

Ni har möjlighet till att nominera till och med kl 24:00 den 29 april 2016. Klicka här för att nominera ->

Ni kan nominera ett eller flera kooperativ (OBS! Fyll i ett formulär per nominering). I fall ni ni är ett kooperativ som nominerar er själva glöm inte att skicka/maila kooperativets senaste årsredovisningen till nord@coompanion.se.

Årets kooperativ får äran, ett pris och nomineras till utmärkelsen på nationell nivå. Årets kooperativ i Sverige koras under hösten 2016.

Bland er som nominerar lottar vi ut två exemplar av boken “Ägodela. Köp mindre – få tillgång till mer”, 2016 års bok från Naturskyddsföreningen.

Utmärkande för årets kooperativ

Årets kooperativ:

– kan den verksamhet bli som gör nytta för sina medlemmar och tillför sin omvärld ett mervärde som kan gälla miljövinster, social trygghet eller på annat sätt utmärker sig som en ansvarstagande ekonomisk verksamhet.

– har naturligtvis ordning på sin ekonomi och fungerar demokratiskt.

– slår sig inte till ro utan arbetar hela tiden för att förstärka dessa delar; från medlemsnytta till framgångsrik ekonomisk verksamhet och samhällsansvar.

 

Dela