8 februari 2017

Roine Karlsson framtidsspanar

 

Nu rullar vi igång ett nytt år

Det nya året inleddes på att bra sätt då Region Norrbotten gav klartecken för oss och Mutcho att köra igång projektet ”Entreprenöriell samhällsbyggare – från idé till verksamhet”, där vi under ett år kommer att besöka asylboenden för att få flyktingar att börja fundera över hur de kan få utlopp för sin företagsamhet redan under asylprocessen. Blir spännande att få ett närmare samarbete med Mutchokooperativet från Älvsbyn också. Fast först ska vi ta emot Burundis Skandinavienambassadör som vill veta mer om hur vi använder det kooperativa företagandet som verktyg för integration.

 

Vi hyser också väldigt goda förhoppningar om att Region Norrbotten ska få medel att tillsammans med oss och Sociala arbetskooperativen i länet, SAL, för att jobba vidare med att skapa en bra stödstruktur för de arbetsintegrerande sociala företagen i hela länet. Besked kommer när som helst.

 

Under tiden flyttar Linn ner till kollegorna i Västerbotten där hon kommer sitta i Skellefteå. Som ersättare i Luleå har vi vår ”nygamla” kollega Monica Kutics Normark som började i slutet på januari. Vi har även förhoppningar om att få ytterligare tillökning men mer om det framöver.

 

Året kommer innebära fortsatt utveckling av vår rådgivning för nyanlända. Mycket energi kommer läggas på ett fortsatt stöd till länets arbetsintegrerande sociala företag samtidigt som våra medlemmar ska känna att vi ger en tydligare medlemsnytta. Vi ska söka nya vägar att återstarta en bilpool i Norrbottens län.

 

Och någon ny social innovation ska vi väl hinna skapa innan året är slut tillsammans med andra som vill vara med och utveckla ett ekonomisk och klimatmässigt hållbart samhälle.

 

Roine Karlsson

Verksamhetsledare Norrbotten

Dela