30 augusti 2017

Inspirationsföreläsning med Soledad Piñero Misa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Känner du någon som vill förändra samhället, men kanske inte vet hur?

Den 15 september bjuder vi på en gratis lunchföreläsning med Soledad Piñero Misa, Årets Samhällsentreprenör 2013 och grundaren av Retoy som låter barn leka sig till en bättre värld.

Plats: Skellefteå, The Great Northern, Pansalen

Tid: Lunch från 11:45. Föreläsning kl. 12:00 – 13:00

Anmäl dig här!

 

Lek dig till en bättre värld 
En inspirerande föreläsning om konsten att hitta skärningspunkten mellan inre motivation och lekfulla handlingar som gör världen bättre. Soledad delar hjärtligt med sig av både utmaningar och magin i entreprenörsresan med det sociala företaget Retoy och som Social Mission Manager för Ben & Jerry´s

Om Soledad:
Soledad Piñero Misa, utsedd till Årets Samhällsentreprenör 2013 av Veckans Affärer, har arbetat med tongivande aktörer inom alla samhällets sektorer och har en unik erfarenhet av såväl den politiska sfären, näringslivet som de ideella och offentliga sektorerna. Hon är en mycket uppskattad och flitigt anlitad föreläsare och moderator som inspirerar kring ledarskap, mångfald, social innovation och entreprenörskap.

2010 valdes hon ut av tusentals ansökande att med sin idé om Retoy delta i Kinnevikgruppens inkubatorprogram, Reach for Change. Sedan 2011 har Retoy vuxit till att bli ett ledande socialt företag inom cirkulär ekonomi i Sverige. De skapar mötesplatser, med leken och leksaken i fokus, där över en halv miljon barn har upplevt hur kul det är att vara miljövänlig och lärt sig om sina rättigheter genom byta, låna, skapa och ge leksaker. Under 2016-2017 har Retoys aktiviteter valts ut av Svenska Institutet för att genom Sveriges ambassader kunna arrangeras i hela världen, med syftet att sprida intresse och kunskap om svenska metoder och lösningar för områdena hållbarhet, cirkulär ekonomi och barns rättigheter.

Soledad placerades 2015 som nr 55 i Miljöaktuellts lista över Sveriges 100 miljömäktigaste och  som nr 9 i Veckans Affärers lista över de 101 svenska supertalangerna. Hon har även belönats med både Kurage- och Göranpriset.

”Det är inte den värld vi drömmer om som avgör. Det är vilken värld vi är med och skapar.” – Soledad Piñero Misa

Dela