1 september 2017

Coompanion Norrbotten söker ny verksamhetsledare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du utveckla regionen och samhället? Vill du känna att du gör samhällsnytta och skapa hållbar förändring?

Har du förmågan att konkretisera, driva och se möjligheter till att organisera idéburna projekt? Är du en drivande och entusiastisk ledare? Är du intresserad av att hjälpa och stötta företag  i deras affärsutveckling? Vill du medverka till att utveckla Coompanion som organisation? Tycker du om att samarbeta och skapa nätverk? I så fall kanske denna tjänst är rätt för dig.

Som verksamhetsledare för Coompanion Norrbotten har du det övergripande ansvaret gentemot styrelsen. Tjänsten är placerad i Luleå men förutsätter mobilitet så verksamhetsområdet omfattar hela länet.

Du är Coompanion Norrbottens ansikte utåt och säljer in organisationen till både kunder och samverkansparter. Du har personalansvar, leder och fördelar arbetet i organisationen. Du har förståelse för affärsrådgivning och är delaktig i kärnverksamheten. I arbetsuppgifterna ingår även finansiering, budgetering, uppföljning, rapportering samt planering av ekonomiskt utfall.

 

Din profil

Det är viktigt att du har ett genuint samhällsintresse och drivs av demokratiska värderingar. Du har tidigare ledarerfarenhet och förmågan att inspirera, leda och utveckla personal och verksamheter. Som person är du driven, affärsmässig, tydlig och utåtriktad. Du drivs av att skapa relationer och nätverk och är van att röra dig i olika sociala sammanhang. Tjänsten är beroende av att du kan etablera långsiktiga relationer med kunder och samarbetspartners. Arbetet kräver även att du är pedagogisk, strukturerad, lyhörd och kommunikativ, både via tal och i skrift. Du bör ha en erfarenhet av ekonomistyrning och budgetarbete.

Vi värdesätter god teoretisk bakgrund med adekvat arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet. Vi förväntar oss sökande med god omvärldsbevakning och som har förmågan att uttrycka sig väl i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av affärsutveckling är en förutsättning, gärna inom kooperativt företagande. Tjänsten innebär en hel del resor, främst i länet, så du bör ha körkort med B-behörighet.

 

Om Coompanion

Coompanion är företagsrådgivaren för alla som vill starta kooperativa företag. Coompanion består av 110 medarbetare som finns i varje län i Sverige. Vi breddar entreprenörskap och hjälper er som vill förverkliga företagsidéer tillsammans. Våra tjänster är information, företagsrådgivning, processledning och mobilisering, utbildning och inspiration. Vi tror på demokratiskt företagande, där alla samarbetar och är engagerade. Kooperativa företag är hållbara med stark ekonomisk och social tillväxt. Kooperationer ger större möjligheter för fler personer helt enkelt.

Coompanion Norrbotten är en ekonomisk förening med 36 medlemmar, däribland, däribland 13 av Norrbottens kommuner. Idag är vi sju medarbetare som arbetar både som kooperativa affärsrådgivare och projektledare med hela länet som arbetsområde. Vår nuvarande verksamhetsledare ska efter 17 år lämna chefsrollen och enbart fortsätta som affärsrådgivare under sina sista yrkesverksamma år.

 

Skicka CV, personligt brev och två referenser till:

kent.ogren@coompanion.se

Sista ansökningsdag är den 29 september 2017.

Tillträde efter överenskommelse.

 

Kontaktpersoner:

Kent Ögren, styrelseordförande, 070- 528 71 92

Frida Larsson, vice styrelseordförande, 070-555 43 14

Seth Westerlund, styrelseledamot, 0920-22 11 44, 070-634 00 44

Dela